![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5byhwHea1-i_djuEEZILMAq2zvz4axpcDWqK6Xi7nXdnmVxDthuLLugwDRHgT_DexrGkPPA-6UsShRebn-wVpb6Bzp9uYpIjoPQRca_2dizb-gWEEnWnviZWbp3-siesWm5VD7vfi7PLr/s640/DSCN0263-702x33612-1.jpg)
Sastojci:
Tijesto:
– 25 dag glatkog brašna
– 10 dag šećera
– 1 paketić praška za pecivo
– 1 paketić vanilin šećera
– 8 dag maslaca
– 1 jaje
Fil:
– 1/2 l mlijeka
– 2 vrećice pudinga od vanilije
– 20 dag šećera
– 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
– voće
– preljev za tortu.
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
Napomena: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca, što god… nećete pogriješiti…
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
Nema komentara:
Objavi komentar