![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzFz7L_QgKfzd89vzAkDZNPEDSKiim6SML29qSF3fYxHv4GL0Jmm7fPOXZ9HDsQpZz1_78gHTF2iDp8ZKpXB8CH6TMQndur4oHxtJqEQjiwlTe99JE-xy8KVgx56vo5oAX-m9pYvqcrGCm/s400/13567443_1045922538810112_4433139540856711582_n.jpg)
Potrebni sastojci:
6 krompira srednje veličine 2-3 čena bijlog luka
2 kašike maslinovog ulja
30 g putera
Morska so, svježe mljeveni biber
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem.
Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta, piše
Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice sa malo kajmaka i svježeg sira.
Nema komentara:
Objavi komentar