![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWumnxVC_k2SJu4FXB7-ukl0tPYy9d_b4kF4zqhE4sjlo02OhnWHVJzLGEVvWsI2l0RKbSHG7IvYtGcnC2ItTbc3eG-54TiAFuECiCzBuKgtks3-eJeSPgr5nlUxrL0XAwTChLiyBIsodu/s400/13001222_1685760941674323_6053289243519712422_n.jpg)
Sastojci
7 jaja
14. kašika šećera
200 gr kokosovog brašna
250 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
2. šlag kreme od vanilije.
Priprema
1. KORA – Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera.
Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu
smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj
temperaturi oko 15 min.
FIL
– U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim
dodati margarin i dobro sjediniti. – Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim
sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.
KREMA
– Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
– Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je
najbolje odmah isjeći na kocke. – Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman
za posluživanje.
Nema komentara:
Objavi komentar