![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-hWF8gJGhGljqGNVgJCVux8C8f3f0cQagJNFD0WaQ0rxGpSbAX3L4q1XyP4aTM1cSqCi-vN9lPWZ13cJu5UtQ5uGxrAdRgb1QJwGrRYr7xrHW-3ae5EzyJ4C0F5By5j_yrCl7gcMsr9L5/s400/13254233_1697523747164709_4289126692458868026_n.jpg)
Sastojci
potrebno je
1 l mlijeka
1 šolja od 2,5 dl Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks
Priprema
1.
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.
2.
U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks
3.
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
4.
ukrasiti po želji
jednostavan, lagan i jako fin
Sastojci
potrebno je
1 l mlijeka
1 šolja od 2,5 dl Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks
Priprema
1.
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.
2.
U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks
3.
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
4.
ukrasiti po želji
Nema komentara:
Objavi komentar