![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYuYn-KSIbELnjgmwqR5LZqBPUipe6bVeVpzF9Gzm5Xdj2LzVpNfVKzdkKjWCW6vr0h4sxfJHcZxadfuLr4_o93iBpItwxbQhyphenhyphenWqOYz8d0bXRzto9kvSxf-WLeMFiJwx_xSbzm6N5_tRUQ/s640/12301615_1651134475140956_8135013107475680822_n.jpg)
veoma je ukusna i uz to veoma jednostavna pa probajte.
Sastojci
KORA: 200 g mljevene plazme
125 g maslaca
2 kašike meda
3 kašike nutelle
FIL: 500 mil slatkog vrhnja meggle
200 g mliječne čokolade
200g bijele čokolade
2 šlag kreme od vanilije
150 - 200 mil mlijeka za šlag kreme
Priprema
1.
Mljevenu plazmu, maslac i med staviti u posudu i izmiksati. Smjesu staviti na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti rukama.
2.
Koru premazati nutellom i staviti u frižider dok ne budu gotovi filovi.
3.
U 250 mil izmiksanog slatkog vrnja staviti istopljenu mliječnu čokoladu ( istopiti na pari), a u preostalih 250 mil staviti bijelu čokoladu.
4.
Koru premazati bijelim filom potom crnim i na kraju premazati šlag kremom od vanilije. Tortu ostaviti u kalupu preko noći.
Nema komentara:
Objavi komentar