utorak, 3. svibnja 2016.

Cheesecake sa šumskim voćem



Sastojci
PODLOGA:
300 g mljevene plazme
150-160 g omekšalog maslaca
2-3 jušne žlice Cvjetnog meda Podravka
KREMA:
500 ml Slatko vrhnje Dolcela 5+
500 g mascarpone sira 'z bregov
2 limuna srednje veličine(sok)
200 g šećera u prahu
1 vrecica(20 g) Instant želatine Dolcela ili Dr.Oetker
PRELJEV:
450 g šumskog voća
200 ml Prirodne izvorske vode Studena
4 jušne žlice šećera(kristal)
1 vrecica(20 g) Instant želatine Dolcela ili Dr.Oetk

Priprema
1.
Staviti šumsko voće u posudu da se otapa za preljev.
2.
U omekšali maslac dodati med i mljevenu plazmu te sve sjediniti u kompaktnu smjesu,po potrebi dodati još malo maslaca,ali mislim da neće biti potrebno.Smjesa se ne smije mrviti.Na dno OKRUGLOG kalupa(promjera 26 cm) staviti tu masu,RAVNOMJERNO je rasporediti i
IZRAVNATI te ostaviti po strani.
3.
U zdjelu uliti vrhnje za šlag te ga izmiksati.
4.

U drugu,veću posudu staviti mascarpone sir i šećer u prahu te izmiksati.Dodati sok od limuna i sjediniti.POSTUPNO dodavati slatko vrhnje te sve dobro sjediniti.I na kraju dodati želatinu te izmiksati.Kušati kremu te PO ŽELJI dodati još šećera u prahu ili soka od limuna,no meni je ovakva savršena.Kremu premazati preko podloge od keksa i staviti sve skupa u hladnjak.
5.
Za preljev će vam trebati štapni mikser no ako ga nemate,prije kuhanja preljeva USITNITE krupne komade voća,a ostali postupak je isti.Vi koji imate štapni mikser ne morate usitnjavati prije nego cete to uciniti POSLIJE kuhanja preljeva.U lončić staviti voće,vodu i šećer te pričekati da zavrije.Kada zavrije kuhati 10 min uz
povremeno miješanje.Skloniti s vatre te umiješati vrećicu
želatine i paziti da ne bude grudica.Vi koji voće niste predhodno usitnili,izmiksajte preljev štapnim mikserom.Ostaviti da se
ohladi(NE STAVLJATI U HLADNJAK!!)
6.
Topal preljev preliti preko torte i staviti u hladnjak da prenoci.Da se torta dovoljno stisnula,mozete provjeriti LAGANIM dodirivanjem preljeva.
Posluživanje
Možete poslužiti uz jagode ili maline no meni je najdraže bez ikakvih dodataka.Torta se na prvi pogled čini zahtijevna zbog dužine recepta,no opet je krivac moje detaljno opisivanje :P..Mnogi se bune zbog dodavanja želatine no ona je nešto što ja nikako ne
zostavljam kod ovakvih kolača.To nije ništa
nezdravo,ona brže stisne razne kreme ili preljeve te tako
morate manje čekati da probate vaše slastice..UŽIVAJTE!
P.S. Slikajte i komentirajte(mnogo mi znači) :) IZVOR: WWW.COOLINARIKA.COM

Nema komentara:

Objavi komentar