![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5ujeAjoGjms8dtrOCywqcjR9usYjDaDObhtwxRFcccNNqvpc_U2lDv9CuRtyROBEXX8VMRzhl2yrB9yRyJRYfoK9lIQ6Cz6UB2HPQgdI3XHgZ-mwfWVl2I7kdz-bosmYSR1UvyuRx4Z-P/s640/0fb99eab7e87b457e7883eccb4d980ef_header.jpg)
Sastojci
Petit keks
1 litra mlijeka
12 žlica gustina
8 žlica šećera
200g margarina
300g čokolade za kuhanje
1/2 litre slatkog vrhnja
Priprema
bijela krema
1.
Pomijesati 2 dcl mlijeka sa 12 žlica gustina te dobro umutiti zlicom da se razbiju grudice. U 8 dcl mlijeka staviti 8 žlica secera i staviti da kuha. U vrelo mlijeko ubaciti smjesu sa gustinom i neprestano mjesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati 200 gr umućenog margarina i dobro umutiti(ako je pregusto za mutiti kapnuti malo mlijeka).
Crna krema
1.
Otopiti 300 gr cokolade za kuhanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati stalno-ne smije prokuhati).
Posluživanje
Slagati: namakati petit keks u mlijeko, slagati u tepsiju. Preko keksa ide bijela krema, a potom crna. Ravnomjerno rasporediti i dobro ohladiti par sati u frizideru. Kolac isjeci na kocke i posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar