najbolji recepti za slana i slatka jela na jednom mjestu.
petak, 9. rujna 2016.
Mesni specijalitet sjeverozapadne Hrvatske koje se sprema na otvorenom za veći broj ljudi pa je prikladno za tulume, rođendane i druge proslave.
Sastojci 6 osoba
4 komada vratine ili kotleta
4 komada domaće piletine (batak+karabatak)
4 dimljene domaće kobase
20 dkg špeka
5 luka
3 paprike
2 mrkve
2 paradajza
Začini: lovorov list, biber, čili, sol, vino
Priprema
1.
U trenutku kada se vatra počinje pretvarati u žar stavite tanjur kotlovine na ložište i pustite da se mast zagrije. Na masti malo zapržiti meso i maknuti ga na rub.
2.
Povrće nasjeckati na sitno i dinstati dok ne omekša.
3.
Napuniti sredinu tanjura s vodom i ubaciti drva u vatru. Kad zavrije dodati meso i dinstati sve skupa dok se umak ne zgusne.
4.
Pred kraj dodati malo vina, kuhati još 10 min pa izvaditi meso. U preostali umak po želji umješati kuhani krumpir ili kuhani grah.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar