Divna salata od kuhane piletine na posteljici odpatlidana i jogurta.Malo prerađeni turski klasik by Zehra Seyma.
Sastojci 4 osobe
1 veći patlidžan
200g jogurta/grčki
3 srednja kuhana krumpira
300g kuhane piletine/prsa
1/2žličice pul biber/tucana ljuta paprika
1 češanj češnjaka
1žličica maslaca+mlaz maslinovog ulja
1/2žličice Origano sušeni Podravka/menta
sol,par
Priprema
1.
Patlidžan nabodete vilicom zamotate ga u foliju i stavite posla sata na 180C/u pećnicu da omekša.Izvadite ga i pustite da se ohladi ,najbolje je da ga prepolovite po pola ,brze će se ohladit
2.
Izvadite sredinu patlidžana/koru bacite ,sitno ga nasjeckajte ,pomiješate sa jogurtom ,solju ,paprom i sitno nasjeckanim češnjakom. Piletinu nasjeckajte na kockice isto napravite i sa krumpirom,zajedno ih promiješajte .Otopite maslac sa mlazom maslinovog ulja dodate tucanu ljutu papriku/pull biber,lagano zagrijete pa prelijete preko krumpira i piletine pažljivo promiješajte.Isprobate slanost. Mješavinu piletine stavite pažljivo preko patlidžana i jogurta .Prospite listićima peršina i prospite po želji sa još malo ljute paprike i origanom/mentom.
Servirate hladno.
Nema komentara:
Objavi komentar