petak, 9. rujna 2016.

Dijabetična rogač torta s višnjama



Improvizacijom na recept iz kuharice za dijabetične deserte, s mamom sam radila tortu - bratu (dijabetičaru) je bio rođendan! Nadam se da će vam se svidjeti! Nije slatka, a gorkasti biskvit i višnje iz višnjevca se fino nadopunjuju.

Sastojci  5 osoba
Suhi sastojci
125g mljevenog rogača (brašno)
80g oraha, sjeckanih (stavila sam mljevenih jer sam takvih imala)
3 žlice brašna
80g kakaa u prahu
1 žlićica praška za pecivo
2 žlićice Stevie - može i više, po ukusu
mokri sastojci
2 jaja
2-4 dl jogurta
4 žlice ulja
nakon pečenja
1 žlica ruma
3 žlice mlijeka
ukrašavanje
po želji odkoštenih višanja iz višnjevca
1 vrećice preljeva za torte (želatina)
po želji Šlag hit Dolcela

Priprema

Biskvit
1.
Spojiti suhe sastojke u zdjeli.
2.
Istući prvo bijelanjce u snijeg, potom redom dodavati 2 dl jogurta, ulje.  Kad se spoji, maknuti mikser.
3.
Lagano miješajući špatulom, dodavati suhe sastojke. Ako je smjesa pregusta, dodati još jogurta ili pak oko 1 dl. vode.
4.
Istresti u namazani kalup, ili u kalup staviti papir za pečenje. Moj je kalup u ovom slučaju bio silikonski, pa sam ga samo namazala margarinom. Peći 25-35 minuta na 190°C.
5.
Nakon koju minutu, vruć biskvit izbockati čačkalicom i zaliti mješavinom ruma i vode.

Ukrašavanje ohlađenog biskvita
1.
Poslagati višenje iz višnjevca, te ih zaliti pripravljenom želatinom.
2.

Nakon što se želatina (preljev, tj.) ohladi, možete dalje ukrasiti šlagom.
Ukrasiti šlagom po želji - ja sam sasvim malo, obzirom da u našem višnjevcu ima nešto šećera, ali toliko našem dijabetičaru ne smeta.
Posluživanje
Nadam se da vam se sviđa recept!
Varijacija je na kocke od rogača iz kuharice Darje Lovšin, i nama se sviđa!

U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar