petak, 9. rujna 2016.

Mesna rolada sa buđolom i slaninom



Sastojci  5 osoba
0,80 KG mješanog mljevevenog mesa 100g edamer sira 100 g buđole ( sušenog vrata) 100 g slanine 1 jaje 3 žlice domaćih krušnih mrvica 1 žlica ulja 2 žlice vegete 1 žlica slatke paprike Pola žličice soli Pola žličice bibera Prstohvat peršinovog lista.

Priprema
1.
Mljevenom mesu dodati začine, jaje i krušne mrvice te sve lijepo sjediniti u smjesu.
2.
Buđolu i slaninu izrezati na šnite,a sir izribati.
3.
Od folije napraviti pravokutnik, nauljiti ga. Meso staviti na foliju te ga razvaljati na debljunu prsta.
4.
Na sredinu mesa posložiti buđolu, sir te slaninu, te pomoću folije urolati u roladu te staviti u tepsiju, prekriti aluminijskom folijom, izbušiti rupice ( da para može izaći ) i staviti u već zagrijanu pečnicu 180° C na 50 ak minuta.

5.
Poslje toga skinuti foliju, i zapeći još malo.

Nema komentara:

Objavi komentar