Sastojci
BISKVIT
15 dkg maslaca
15 dkg oraha
7 dkg Glatkog brašna Podravka
1 vrečica Praška za pecivo Docela
4 bjelanjka
15 dkg šećera (kristal)
PRELJEV
4 žumanjka
15 dkg šećera u prahu
1 vrečica Vanilin šećera Dolcela
NADJEV
1 dl mlijeka
10 dkg Šećera ( kristal)
10 dkg oraha
10 dkg čokolade
10 dkg maslaca
Priprema
1.
BISKVIT
Pjenasto izmješajte maslac, mljevene orahe i brašno sa praškom za pecivo.
Posebno istucite snijeg od bjelanjaka i neprestano miješajući dodajte šećer.
Sve skupa izmješajte te sipajte u namazan i brašnom posut manji lim i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Topli biskvit premaži preljevom i pecite još 10 minuta
Preko toga stavite nadjev i pospite izrezanim orasima.
2.
PRELJEV
Pjenasto izmješajte žumanjke, šećer u prahu i vanilin-šećer.
3.
NADJEV
Zakuhajte mlijeko sa šećerom, prelijte preko mljevenih oraha i naribane čokolade i dodajte pjenasto izrađeni maslac
Nema komentara:
Objavi komentar