Sastojci
BISKVIT:
4 jaja
400 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
1ipo šolja mljevenih oraha
1 šolja šećera
1 šolja mijeka
1 šolja ulja
1 vrecica Praška za pecivo Docela
ZALJEV:
2 šolje šećera
3 šolje vode
DODATNO:
3 vrecice Šlag pjene Dolcela
voda za šlag
Priprema
1.
Jaja i šećer miksati dok se šećer ne otopi.Dodati preostale sastojke(gris pomiješati s praškom za pecivo,orahe,mlijeko i ulje).Delimano četvrtasti pleh(ili vatrostalni ili neki drugi samo da bude pravokutnog oblika) nauljiti i pobrašniti te uliti smjesu za biskvit.Biskvit peći u predhodno zagrijnoj pećnici na 180°C 40 min.Uraditi dobro poznati test sa cackalicom za svaki slucaj.
2.
Izvadite biskvit i otavite ga da se ohladi te za to virjeme pripremiti zaljev.Prokuhati šećer i vodu te kuhati svega nekoliko minuta.Ohlađen biskvit izbocajte čačkalicom kako bi se zaljev lakše upio.Prelijte vruć zaljev preko ohlađenog biskvita te ga ostavite vani da se hladi.
3.
Kada se biskvit ohladio,pripremite šlag prema uputstvu (samo stavite oko 100 ml manje vode da se šlag bolje stisne) te ga premažite preko HLADNOG kolaca i pospite mljevenim orasima.Vratiti u hladnjak cca 10 min, izvaditi i izrezati ga na kocke te vratiti u hladnjak da prenoći ili minimalno onoliko kada vidite da se šlag stisnuo.
Posluživanje
Riječi su suvišne,UŽIVAJTE..U galeriji imate sliku šalice koju sam ja koristila,bit je da za svaki sastojak koristite istu šalicu.
P.S. Slikajte i komentirajte (mnogo mi znači) :)
Nema komentara:
Objavi komentar