Sastojci
1 salica 250ml.
TIJESTO:
2 salice Glatkog brašna Podravka
200gr. hladnog putera
1/2 salice hladne vode
FILL:
800gr. krumpira
2 cena cesnjaka
3 struka mladog luka ili 1 obicni luk
50gr. sira po zelji
180ml. Slatko vrhnje Dolcela
1/2 salice kiselo vrhnje
sol. papar, vegeta
ljuti zacin po zelji
Slatke mljevene crvene paprike Podravka
Priprema
1.
U brasno dodajte sitno sjeckani hladni puter,malo soli i hladnu vodu.Zamijesite tijesto,zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u fridz oko 1h.
2.
Krumpir operite i prebrisite.
Isjecite ga na mandoline slicer(ja neznam kako se ovo kaze na nasi) uglavnom na jako tanke ploske.
3.
U manju zdjelicu izmjesajte kiselo i slatko vrhnje.
U krumpir dodajte sitno sjeckani cesnjak,sitno sjeckani mladi luk ili obicni luk,parmezan sir ili bilo koji po zelji.
U to istresite mjesavinu vrhnja.Dodajte sol,peper,ljuti zacin ako zelite,vegete.crvene paprike.Izmjesajte sve zajedno.
4.
Tijesto podijelite na dva dijela.Jedan manji .jedan veci.
Veci dio tijesta razvucite na pobrasnjenoj povrsini i stavite na dno pleha pleha.
Fino rasporedite krumpir preko tijesta.
5.
Manji dio tijesta razvucite i stavite preko krumpira.Zatvorite dobro krajeve.
Malo izbockajte ili s nozem napravite par rezova na vrh tijesta.
STAVITE DA SE PECE U ZAGRIJANOJ PECNICI NA 220C 10 MINUTA A ZATIM SMANJITE TEMPU I NASTAVITE PECI 1H.
Nema komentara:
Objavi komentar