srijeda, 30. ožujka 2016.

DIVAN I LAGAN KOLAČ – TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA



SASTOJCI
300g secera
1 l mljeka
100g putera
60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer


I JOS
100g kokos
2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )


PRIPREMA
1.     U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .

2.     U cetvrtastom plehu ( od rerne ) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati !

3.     Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici      ide:     (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga …..     dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom .

4.     Sjeci  na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira  pasa lokum !     (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem !   :)

POSLUZIVANJE
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci … prijatno !

Izvor:http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar