najbolji recepti za slana i slatka jela na jednom mjestu.
srijeda, 30. ožujka 2016.
Sastojci
Biskvit:
4 jaja
250 grama brašna
200 grama šećera
250 grama maslaca ili margarina
2 žlice kakaa
8 žlica vode
2 čajne žličice praška za pecivo
Cheescake:
700 grama čvrstog jogurta
2 žlice gustina
1 žlica brašna
2 žlice šećera
3 jaja
Krema:
2 dcl vrhnja za šlag (ja sam stavila biljno)
100 grama bijele čokolade
Priprema
1.
Za biskvit stavite da se rastopi margarin, kakao, šećer i vodu i ostavite da se ohladi. Dodajte žumanjke i brašno sa praškom za pecivo. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg pa dodajte u dio sa kakaom.
2.
Smjesu stavite u namaščen kalup veličine 20×30 cm.
3.
Izmješajte jogurt sa jajima, gustinom, brašnom i šećerom.
4.
Smjesu cheescakea lagano stavite po smjesi od kakaa.
Pecite na 170 stupnjeva oko sat vremena.
5.
Za vrijeme pečenja cheescake će potonuti na dno a biskvit će se popeti gore.
6.
Za kremu zagrijte vrhnje za šlag sa bijelom čokoladom i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Kad se je ohladilo izmiksajte mikserom u kremu pa premažite ohlađen kolač.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar