![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKpewUVpSxpF_5BkiSVR4IE_OZVS0Eh4dgYJr26QPjf-cWg6V0SiFLjtTGHLHIHFOpyaKe9crG-qyaVsj-0ReKRZ4HqstnvtkFAsdjRi9FGXvEBWgE-ZY07ksQnZfxqTc7RDxKSOIV5MY/s640/Tradicionalne+pite+-+Makedonska++Kokmi%25C5%25A1ka.jpg)
Odlična pita sa kiselim testom, nešto između pogače i pite, ovde možete videti original RECEPT prave Makedonke. Hvala, uživala sam praveći je a i u divnom ukusu.
Ja sam u testo dodala 1,5 kašiku ulja jer su mi jaja bila malo manja, ali u svakom slučaju mislim da testu treba malo masnoće, ulje, istopljeni maslac, mast… Napisaću recept kako sam ja pravila.
SASTOJCI
650 g. brašna
15 g. suvog kvasca
3 dcl. vode
1 kašikica šećera
2 jaja
1,5 kašika ulja
2 ravne kašikice soli
fil
350 g. sira, ja sam koristila mladi slani
80 g. masti
80 g. maslaca – u original receptu je margarin, može i tako
za premazivanje
1 umućeno jaje, susam za posipanje.
PRIPREMA
U toplu vodu staviti šećer i kvasac, izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.
Mast i maslac zajedno istopiti.
Od svih navedenih sastojaka umesiti meko testo i ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo podeliti na 6 loptica. Tepsiju prečnika 30 cm. podmazati mašću.
Radnu površinu blago posuti brašnom, rastanjiti lopticu na prečnik 30 cm., staviti u tepsiju, obilato poprskati istopljenom smesom od masti i maslaca, rasporediti sir. Tako uraditi sa preostalim sastojcima.
Gornju koru premazati uljem, jajetom i posuti susamom. Iseći na kocke ili po želji, pokriti i ostaviti da raste još oko 30-40 minuta na toplom mestu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 – 50 minuta, zavisi od rerne.
Izvor: http://www.doznajprvi.info/
Nema komentara:
Objavi komentar