![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjp44aAUReeuoVULBgnqTsWjjKUlg3mwXMJj_UCVu486PlV9xbiOOLap91qIKIfgfW68IsPnNGrTWy5QSI1xBBGO8nTcJT3UIBcMdB7L0-ASbBV1bomwEVV-aX_Pp271irVGa-lyUqnuXg/s640/GOTOVO+ZA+15+MINUTA+Vrhunske+%25C4%258Dokoladne+kocke+sa+bananama+bez+pe%25C4%258Denja.jpg)
SASTOJCI
podloga
20 dkg mljevenih petit keksa
15 dkg otopljenog maslaca
crni nadjev
7,5 dcl mlijeka
7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine
7 punih žlica šećera
10 dkg tamne čokolade
1-2žlice kakaa
bijeli nadjev
7,5 dcl mlijeka
7 dkg gustine
6 žlica šećera
10 dkg bijele čokolade
+ 4-5 komada banana
čokoladna glazura.
PRIRPEMA
Za podlogu dobro promiješati mljevene kekse sa otopljenim i prohlađenim maslacem te dobro utisnuti u kalup ili tepsiju(oko 36×23)
Za prvi nadjev sa malo mlijeka od navedene količine razmutiti gustin a ostatak staviti sa šećerom nek kuha.U zavrelo dodati umućen gustin,tamnu čokoladu i kakao.Kuhati dok se ne zgusne te ODMAH vruće istresti na podlogu.
Zatim poslagati banane izrezane po dužini i odmah kuhati bijeli nadjev po postupku kao i tamni samo dodati 10 dkg bijele čokolade.Kad se zgusne ODMAH i njega preliti po bananama.
Za glazuru
10 dkg tamne čokolade otopiti na pari sa 3dkg maslaca i preliti po kolaču.(ili glazuru koju inače radite)
#Dobro ohladiti i tek onda poslužiti,najbolje sutradan.
#Da glazura ne bi pucala,nož mora biti oštar ili kolač ostavite prije rezanja malo vani da glazura popusti(ako frižider jako hladi)..
Izvor:http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar