Čeprkajući po maminim receptima ( a mislila sam da sam ih već sve objavila)
pronašla sam još jedan kojim sam oduševljena! Ovo je najpenastiji kolač koji
sam u životu probala,a da ne sadrži želatin,naravno. Jedina mana mu je što ga
“domoroci” pojedu brzinom svetlosti!
Sastojci
6 jaja
180gr šećera
180gr putera
280gr mlev.maka
2.štangle strugane čokolade
1.mala kaf.šoljica ruma
Glazura
100gr čokolade
1.kaf.kaš. šećera u prahu
3 kašike ulja
pekmez od kajsije za premaz
Priprema
1. Dobro umutite žumanca sa šećerom i omekšalim puterom,pa dodajte mak,struganu
čokoladu i rum.
2. Umutite čvrst sneg od belanaca pa umešajte u fil.
3. Napomena mladim domaćicama: nikad ne sipajte šne odjednom i ne mutite. Dodajte
postepeno i polako kašikom “prevrćite” da masa ostane vazdušasta.
4. Uspite masu u kalup (26) obložen peki papirom i pecite na 180 C.
5. Pečenu tortu premažite pekmezom od kajsija pa vratite u isključenu rernu minut da se
prosuši.
6. Premažite glazurom.
Posluživanje
Ljubitelje maka ova torta će sasvim sigurno oduševiti.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar