![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIMgS9-Rb_f1f7SoYYtlhMMXuDmwIsE8bTesKjmZJ5eOAqy4alOWZUj40NOoyfXoqMN0AodHkspiJTXPSdZdlwLCLVjccg0yGDZOIyyrkXsLGIJNZpCUTK2bRaqssioAC490DAp75xiNet/s400/Fine+prhke+jabuke.jpg)
SASTOJCI
Za prhko tijesto
15 žlica brašna, glatkog
1 prašak za pecivo
3 žumanjka
7 žlica šećera
korica limuna
1 margarin
2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev od jabuka
6 jabuka (jonagold)
15-20 dkg šećera
1 vanilin šećer
1-2 žlice ruma
2 dkg maslaca
5 dkg grožđica (po želji)
Preljev od pudinga
2 pudinga od vanilije
2 žlice šećera
7 dcl mlijeka
PRIPREMA
Tijesto
Sve sastojke staviti u zdjelu i zamijesiti glatko tijesto. U početku će biti mrvičasto, mijesiti dok ne postane glatko. Ako je ljepljivo, dodati malo brašna. Tijesto je bolje da je mekanije, ne smije biti pretvrdo. Najbolje ga je provjeriti tako da se od dobivene smjese uzme komadić te ga se razvalja a zatim preklopi. Ako ne puca dobro je.
Podijeliti u dva dijela. Tijesto se može odmah valjati, ne treba odmarati. Razvaljati u obliku lima za pečenje (otprilike 35x20). Staviti jedan dio u lim.
Na tijesto staviti jabuke, i staviti peći na 180 stupnjeva, oko 20 minuta.
Izvaditi iz pećnice, zaliti preljevom od pudinga, te na vrh staviti drugi dio tijesta razvaljan na veličinu lima, te tijesto izbosti vilicom. Peći dok se gornje tijesto ne zarumeni (otprilike 15-20min).
Nadjev od jabuka (pripremamo ga prvog, kako bi se stigao ohladiti)
Karamelizirati šećer i dodati naribane jabuke, te pirjati par minuta dok ne puste sok.
Kad sok od jabuka ispari, dodati rum, vanilin šećer i maslac. Dodati grožđice (njih po želji možete prekočiti). Još malo pirjati te maknuti s vatre. Ohladiti
Preljev od pudinga
Skuhati 2 pudinga na 7 dcl mlijeka i 2 žlice šećera. Može se po želji dodati više šećera.
Vruć puding nalijati na pečene jabuke i pokriti ostatkom tijesta.
Može se poslužiti vruće, ili jako ohlađeno.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar