najbolji recepti za slana i slatka jela na jednom mjestu.
utorak, 26. siječnja 2016.
Potrebno za biskvit:
kalup 26 cm
170 g omekšanog putera
170 g šećera
5 cijelih jaja
20 dkg mljevenih lješnjaka
70 g brašna
1 prašak za pecivo
Za kremu:
16 Ferrerro Raffaello kuglica + 8 za dekoraciju
250 g Mascarpone sira
100 g kiselog vrhnja
50 g šećera u prahu
200 ml slatkog vrhnja
1/2 kašike želatine fix
po potrebi malo šlag fix-a
Postupak :
1. Pećnicu zagrijte na 180 C. Kalup namastite ili obložite pek-papirom.
2. Pjenasto izmiksajte puter sa šećerom,pa umiksajte jedno po jedno jaje, a potom ručno gumenom kašikom umiješajte suhe sastojke, brašno izmješano sa lješnjacima i praškom za pecivo.
3. Smjesu izlijte u pripremljen kalup, prekrijte je odmah komadom pek-papira kako vam površina biskvita ne bi potamnila. Pecite 40-45 minuta. Pečen biskvit izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi pa ga prerežite na dva lista.
4. Donji dio biskvita stavite na tacnu za tortu, pa oko njega zatvorite opran okvir kalupa za tortu.
5. Maskarpone izmješajte sa kiselim vrhnjem i šećerom u prahu, te kuglicama Raffaella tako da ostanu vidljivi komadići kuglica. Zasebno izmiksajte slatko vrhnje s malo želatine fix, pa primješajte smjesi s Maskarponeom. Kremom premažite biskvit u kalupu, prekrijte drugim listom, a zatim tortu prekrijte alu folijom i ostavite 60 min. u hladnjaku da se stisne.
6. Slatko vrhnje stucite sa malo šlag fiksa. Maknite foliju i okvir kalupa, pa tortu sa svih strana premažite s 2/3 šlaga. Ostatkom napunite slastičarsku vrećicu sa većim zvjezdastim nastavkom i naštrcajte 8 ukrasnih ružica. U svaku ružicu utisnite po jednu Raffaello kuglicu. Ostatak razmrvite i pospite po sredini torte.
izvor:haber.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar