Sastojci 6 osoba
100 g zelene salate (kovrčaste endivije)
1 svježa crvena paprika
300 g tjestenine (mašnice)
340 g Kukuruza šećerca Podravka
150 g prešane šunke
150 g edamera
sol
Za salatni preljev:
100 g majoneze
250 ml tekućeg jogurta
Priprema
1.
U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu, ocijedite je i dobro rashladite.
2.
U tjesteninu umiješajte šunku, sir i papriku koje ste narezali na kockice, kukuruz šećerac te očišćenu i nasjeckanu salatu.
3.
Pripremljene sastojke prelijte salatnim preljevom od majoneze i jogurta.
Posluživanje
Poslužite kao predjelo, samostalni obrok ili kao sastavni dio hladne zakuske.
Savjet
Radi veće dekorativnosti, zelene listove salate možete koristiti kao podlogu za salatu od tjestenine.
Nema komentara:
Objavi komentar