najbolji recepti za slana i slatka jela na jednom mjestu.
petak, 29. siječnja 2016.
Sastojci
Patišpanj:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Fil 1 :
1 l gaziranog soka od narandže
12 kašika šećera
3 pudinga od vanile
Fil 2 :
1 l mleka
10 kašika gustina
12 kašika šećera
1 margarin
malo šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
oko 250 g keksa
Priprema
1
4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i prašak za pecivo sjediniti i peći u podmazanom plehu na oko 220 C.
2
Sok staviti da proključa, 12 kašika šećera i 3 pudinga sjediniti i kuvati u soku. Ohladjen žuti fil sipati preko patišpanja.
3
U drugu posudu skuvati 1 l mleka sa šećerom i gustinom. Mikserom mutiti 1 margarin sa malo šećera i dodati u prohladjeni beli fil od gustina.
4
Zatim taj fil podeliti na dva dela, jedan ostaje beo, a u drugi dodati 100 g rastopljene čokolade. Preko žutog fila ide beli, zatim keks pa crni fil.
5
Odozgo staviti šlag i narendati zamrznuto srce od narandže. Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar