![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmTeq6T262Qgklgap4VGfJFev49W0THBvkmQbhrLyJmxJj6gjEnD1NeUzy1QaBVjIoVSBzLf1_483saGXcPYsqMTyWZ-A29AFYwTK3LIYHrflCG5EIcDvpujmo9LirYpl82nS6VwBUOPEr/s400/Slika1.jpg)
SASTOJCI
tijesto:
6 žumanjaka
10 dag šećera
1 vanilin šećer
15 dag margarina
5 dag mljevenih oraha
13 dag glatkoga brašna
13 dag oštroga brašna
premaz:
3-4 v.ž marmelade od šljiva
nadjev:
50 dag svježeg sira
15 dag šećera
1 vanilin šećer
5 dag glatkoga brašna
6 bjelanjaka
2 dag korice limuna
PRIPREMA
1. Zamijesite tijesto za pitu od žumanjaka,šećera,vanilin šećera.Dodajte brašno,margarin,mljevene orahe.Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela.Prvi dio razvaljajte i stavite u manji pleh obložen pek papirom.Tijesto premažite marmeladom od šljiva ili po želji.
2. Za nadjev istucite bjelanjke u snijeg.Sir pomiješajte s koricom limuna,šećerom i vanilin šećerom.Na kraju dodajte brašno i lagano snijeg od bjelanjaka.Nadjev ulijte na prvi dio tijesta premazan marmeladom.
3. Drugi dio tijesta razvaljajte i stavite lagano preko kreme od sira.Tijesto izbodite vilicom.
4. Pitu pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta-1 sat(ovisi o veličini pleha i visini pite).Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar