srijeda, 27. siječnja 2016.

Panna cotta!

Panna cotta!

Sastojci

3 lista želatine
100 g šećera + 0,5 ml vode
250 ml mlijeka
250 ml slatkog vrhnja
2 banane
Ukras: preljev sa malinama (može i prženi lješnjaci (po želji))

Priprema
1.
Želatinu namočiti u malo vode.
Šećer staviti u lonac (srednje veličine), preliti sa ono malo vode i rastopiti na vatri.
Mlijeko i slatko vrhnje izmiješati pjenjačom  i sipati u lonac sa šećerom i pjenjačom miješati do vrenja.
Staviti u lonac ocijeđenu želatinu, promiješati da se rastopi i ohladiti.
Izrezati banane na kockice ili kolutove, staviti u čaše, zaliti panna cottom i gore kada se dobro ohladi sipati preljev od malina ili sl.
Po originalnom receptu gore se stavlja pržene sjeckane lješnjake i malo cimeta.

Nema komentara:

Objavi komentar