utorak, 26. siječnja 2016.

Snježna kraljica

Image result for SNEZNA KRALJICA KOLAC
Sastojci
bijeli biskvit

 5 bjelanjaka
 5 žlicašećera
 3 žliceulja
 4 žlicebrašna glatkog
 1/2 paketićapraška za pecivo

krema

 5žumanjaka
 150 gšećera
 3 paketićavanil šećera
 4 žlicegusitna Podravka
 500 mlmlijeka
 250 gmaslaca
 100 gčokolade za kuhanje

još potrebno

 200 gPetit Beurre keksa

mlijeka za namočiti kekse
 2 vrećice Dolcela šlag pjene
Kokosa za posipanje

Priprema

Vrijeme pripreme:60 min
Težina:Jednostavno

Biskvit

Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. Razvućismjesu žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pećem u 21×36). Peći na 175’C oko 15tak minuta dok sasvim malo požuti . Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka.

2
Krema

Žumanjke, gustin i dve žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac.
Kremu podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio umješati omekšalu čokoladu, a drugi ostaje žut.

Slagati
Biskvit – crna krema – red petit keksa namočenih u mlijeko – žuta krema – šlag pjena – posipati kokosom.
4
Napraviti dan ranije, mora malo odstajati. Ja pokrijem protvan prozirnom folijom, pa sljedeći dan stavljam šlag pjenu po vrhu i posipam kokos!!!

Držati u frižideru, servirati hladno!





coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar