Sastojci
bijeli biskvit
5 bjelanjaka
5 žlicašećera
3 žliceulja
4 žlicebrašna glatkog
1/2 paketićapraška za pecivo
krema
5žumanjaka
150 gšećera
3 paketićavanil šećera
4 žlicegusitna Podravka
500 mlmlijeka
250 gmaslaca
100 gčokolade za kuhanje
još potrebno
200 gPetit Beurre keksa
mlijeka za namočiti kekse
2 vrećice Dolcela šlag pjene
Kokosa za posipanje
Priprema
Vrijeme pripreme:60 min
Težina:Jednostavno
Biskvit
Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. Razvućismjesu žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pećem u 21×36). Peći na 175’C oko 15tak minuta dok sasvim malo požuti . Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka.
2
Krema
Žumanjke, gustin i dve žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac.
Kremu podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio umješati omekšalu čokoladu, a drugi ostaje žut.
Slagati
Biskvit – crna krema – red petit keksa namočenih u mlijeko – žuta krema – šlag pjena – posipati kokosom.
4
Napraviti dan ranije, mora malo odstajati. Ja pokrijem protvan prozirnom folijom, pa sljedeći dan stavljam šlag pjenu po vrhu i posipam kokos!!!
Držati u frižideru, servirati hladno!
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar