četvrtak, 28. siječnja 2016.

HRSKAVI KROMPIR LJEPŠI OD POMFRITA I OD SVIH POMFRITA IZ RAZNI ŠERPI, FRITEZA, TIGANJA…



Ha! Prženi krompir-ko postavlja recept još za to”? Verovatno se neko pita.To sam se i ja pitala, kada sam videla ovaj recept. Ali, samo dok nisam spremila krompir na ovaj način.
Sastojci
4 veća krompira
1,5 kašika brašna
1,5 kašičica gustina
1/2 praška za pecivo

  so, ulje,
Priprema
1.
Oljušten i opran krompir, iseći na štapiće i dobro prosušiti na kuhinjskoj krpi.
2.
Krompir staviti u širu činiju i po njemu posuti mešavinu brašna, gustina, praška za pecivo i soli. Promešati da svaki štapić bude dobro uvaljan.
Odmah staviti u zagrejano ulje, i pržite povremeno mešajući da lepo porumeni sa svih strana.
3.
Vaditi na papirni kuhinjski ubrus, da se ocedi višak masnoće. I vaš najhrskaviji pomfrit je gotov.
Posluživanje

  Služiti kao prilog uz mesa i ribu, ili samo uz kečap, pavlaku, salatu…

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar