![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnqjCZmJrwjv_ZpQgEFw4gMBzYFhXNK7ydpOFaIq9PaEB3YbN3mLpwPtNie_17ugy67itExtZcO6Ns4X25JIubio1efry6AHTYbetAj0SjibR4QrTuQlIfJ6jVehjcu3G2jVtsVJBrwxAM/s400/SAVR%25C5%25A0EN+%25C4%258COKOLADNI+KOLA%25C4%258C+BEZ+PE%25C4%258CENJA+%25C4%258COKOLADNI+MOZAIK.png)
SASTOJCI
200 g bijele čokolade
200 g crne čokolade
6 dl slatkog vrhnja
10 g želatine
1 kašika ruma
1 kašičica nes kafe
3 dl mlijeka
150 g “pti ber” keksa
PRIPREMA
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri.
Na pari otopiti bijelu čokoladu i 1 dl slatkog vrhnja, a posebno crnu čokoladu i 1 dl slatkog vrhnja.
U istopljene čokolade dodati po jednu polovinu nabubrelog želatina i po 2 dl slatkog vrhnja, te polako promješati da se dobije ujednačena smjesa.
U bijeli dio dodati kašiku ruma, a u crni kašiku nes kafe i promiješati oba fila.
Keks natopiti mlijekom i njime obložiti dno dublje tepsije ili četvrtasti kalup za kolače.
Preko keksa naizmjenično sipati crni i bijeli fil dok se ne potroše.
Pripremljen kolač staviti u frižider da se stegne, a potom ga isjeći na koscke
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar