najbolji recepti za slana i slatka jela na jednom mjestu.
srijeda, 13. siječnja 2016.
Sastojci
350-400gr mljevenog mesa
1 luk
1 cehno bijelog luka
1 velika svjeza crvena paprika
2 male tikvice
1 kasika paradajz pirea
so,biber,crvena paprika,ljuta mljevena crvena paprika
2 kasike maslinovog ulja.
Priprema
1.
U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju proprziti sitno isjeceni luk i bijeli luk. Kada luk omekne dodati mljeveno meso i poklopiti. Povremeno mijesajuci pirjati na srednjoj vatri sve dok meso ne upije svu svoju vodu.
2.
Dodati paradajz pire i mijesati dok paradajz ne pusti svoj miris. Dodati so i zacine. Zatim opranu i isjecenu tikvicu (ja je ne gulim) i papriku isjecenu na stapice. Mijesati par minuta te doliti 200ml prokuhane vode. Pirjati na tihoj vatri oko pola sata dok tikvice ne omeksaju.
3.
Posluziti mozete samostalno sa prelivom od jogurta i bijelog luka (4 kasike gustog jogurta umijesati dobro sa izgnijecenim ili izrendanim cehnom bijelog luka,te pri posluzenju preliti preko jela) ili uz pire krompir.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar