![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI-OhmSU_QQ78nA8qicRSVvsgfd10Q48npipF9P_DnyM7WjbGXhvQAPfdXyYZnfcJnzuOrMlJ9AeIE9dsKDdwH4WwXlox9oAEedcB15k9sUtWKNAu5y995RKj-1y8YQdil9tm2l5XhZoQ/s400/bananica-635x352.jpg)
Sastojci:
• 1 pakovanje “petit beurre” keksa,
• 25 čokoladnih bananica,
• 200 ml kisele pavlake
• 200 ml slatke pavlake,
• 200g šećera u prahu,
• šlag krema.
Priprema:
U veću posudu mikserom umutiti kiselu i slatku pavlaku te šećer u prahu.
U smjesu dodati keks drobljen u vece komade, zatim i bananice drobljene na manje komadice pa ručno promiješati.
Smjesu istresti u prikladan kalup.
Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.
Nema komentara:
Objavi komentar