![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV2UV95FkibrBtXhXVAUcEpTuT9UpTCV65awgNDcJA3tFiKugXmQ3eDqFZ93fcpGobDruIlGERu_JLe3Hb838KPdOIkplkKAHchv26zrHVYWzB7mblZ39KZhMmXowCx9n75g_rFOwzqkY/s400/12400568_1522835134683865_5420826652260635004_n.jpg)
Sastojci
250 ml mlake mlacenice
60 gr secera
1 kesica kvasca
60 ml tople vode
700 gr brasna
100 gr istopljenog putera
3 jaja (velicina M)
prstohvat soli
djem,nutella..za punjenje
ulje za przenje
secer.
Priprema
U zdjeli izmijesati mlacenicu,vodu,secer i kvasac i ostaviti 10 minuta.Dodati jaja,istopljen puter i izmijesati.Dodati brasno i so i mikserom sa nastavcima za tijesto mijesiti 7-10 minuta da se dobije elasticno,glatko i mekano tijesto.Pokriti krpom i ostaviti na toplo da se udupla.
Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,razvaljati ga na 3mm debljine i casom promjera 8-10 cm vaditi krugove.Uzeti jedan krug,na sredinu staviti 1 kasicicu djema ili nutelle,ivice premazati mlijekom,poklopiti drugim krugom,pritisnuti ivice da se zalijepe i redati ih na papir posut sa malo brasna.Isto uraditi sa svim ostalim tijestom.Pokriti cistom krpom i ostaviti 45 min da narastu.
U serpi zagrijati ulje na 175°.Spustati krofne u ulje tako da vam onaj dio krofne koji je bio donji na papiru sada bude gore i prziti ih da dobiju zlatno zutu boju.gotove krofne kratko izvaditi na kuhinjski papir pa ih valjati u secer.
Nema komentara:
Objavi komentar