najbolji recepti za slana i slatka jela na jednom mjestu.
četvrtak, 25. veljače 2016.
Sastojci
Kora
4 jaja
prstohvat soli
280 gr šećera
120 gr škrobnog brašna Gussnel
160 gr Glatkog brašna Podravka
5 žlica ulja
5 žlica mlijeka
1 Vanilin šećera Dolcela
1/2 Praška za pecivo Docela
Krema
6 žumanjaka
10 žlica šećera
1 l mlijeka
3 Pudinga vanilin Dolcela
250 gr Kokos brašno Dolcela
250 gr margarina
Priprema
1.
Biskvit: Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg i pred kraj dodati 1/3 šećera. Žumanjke miksati sa šećerom do pjenaste smjese, postepeno dodavati ostale sastojke u smjesu, i na kraju kuhačom dodati snijeg od bjelanjaka.
Izlikti u kalup za torte promjera 28cm sa pek papirom na dnu.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (temp. ovisi o pećnici) 30-ak min.
Nakon pečenja izvaditi iz kalupa i hladnoga prerezati na tri jednaka dijela.
2.
Krema: Kremu kuhati kao puding. U zagrijano mlijeko uliti smjesu žumanjaka, šećera i pudinga i miješati na vatri dok se ne dobije glatka smjesa bez grudica. Kada krema ukuha, maknuti sa vatre, dodati kokos i sve miješati mikserom dok se smjesa ne sjedini.
Pjenasto umutiti margarin i spojiti ga sa ohlađenom kremom.
3.
Slaganje: kora, 1/3 kreme, kora, 1/3 kreme, kora, ostatkom kreme obloziti cijelu tortu.
:)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar