najbolji recepti za slana i slatka jela na jednom mjestu.
četvrtak, 25. veljače 2016.
Sastojci 45 osoba
Za pleh vel.(40x30cm)
Za Muceno tijesto potrebno je;
6 svijezih jaja
300g. kristal secera
150ml. suncokretovog ulja
400g. finog glatkog brasna
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
150ml. mlijeka sobne temperature
malo limunove korice po ukusu
Za Glazuru-kremu;
400g. cokolade za kuhanje
500ml. mlijeka
120g. kristal secera
1 vanilin secer
250g. maslaca ili margarina
par kapi limunovog soka
500g. kokosovog brasna
Priprema
1.
Pijenasto mutite mikserom secer i ulje,postepeno dodajte jedno po jedno jaje.Pomijesajte brasno sa praskom za pecivo,pa i njega dodajte u smijesu,naizmijenicno sa mlijekom.
2.
U pleh vel. (40x30cm).blago premazite sa maslacem i pospite brasnom,pa ulijte tijesto.Poravnajte povrsinu i pecite na 180C 30 minuta.Peceni biskvit prohladite.
3.
Za Glazuru;Usitnite cokoladu,stavite mlijeko da prokuha,dodajte usitnjenu cokoladu,mijesajuci dodajte secer,i maslac,da se sve rastopi.Na kraju mozete dodati par kapi limunovog soka. Glazura ne smije puno kuhati,pustite je da samo jednom prokuha.
4.
Isjecite koru-biskvita na pravougaonike vel. 8x4cm. Svaki pomocu dvije vece vilice potopite u mlaku kremu-glazuru,malo ocijedite i odmah uvaljajte u kokosovo-brasno,pa dobro pritisnite sa svake strane i slozite jedan do drugog da se suse na resetki.
Posluživanje
Posluzite ih drugi dan,kad se glazura stisne.!! Mozete ih raditi u pola mijere,ako vam je ova mijera puno!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar