Sastojci 6 osoba
za tijesto
50 dag brašna (glatko)
90 ml maslinovog ulja
200 ml suhog bijelog vina
2 žličice soli
za nadjev
35 dag kuhanog špinata
35 dag Ricotta sira
1 jaje
10 dag ribanog sira (Podravec, Gauda)
1 žlica krušnih mrvica
sol, papar
1 razmućeno jaje (za premazivanje)
Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke a špinat skuhati i ocijediti. Umiješati tijesto: izmiješati sol i brašno pa nastaviti miješati dodajući polako ulje. Nakon ulja dodavati vino sve dok se ne dobije fino tijesto. Podijeliti ga na dva dijela i pokrivenog ostaviti da odstoji dok se ne pripremi nadjev.
2.
Pomiješati sitno nasjeckani špinat sa ricotta sirom. U ovom receptu koristila sam domaći ricotta sir koji sam radila po ovom receptu.
3.
Špinatu i siru dodati jaje, sol i papar a zatim i naribani sir pa dobro promiješati sve sastojke u finu masu.
4.
Razvaljati obje polovine tijesta u kružne oblike promjera oko 30 cm
5.
Na lim za pečenje staviti papir za pečenje a na njega prvo tijesto. Posipati ga krušnim mrvicama, označiti prikladnim posudama krugove i u sredinu staviti prvi dio nadjeva (oblikovati malom zdjelicom).
Nema komentara:
Objavi komentar