![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKNhgWRDpQDLsgN6fYCULEpatBAzsaq1hfxnUEyKB9BPzg-Fh7UN5Qev-UKb3enDZePqGrcZuP-OoWcogthXp0yPhCR1iMsUY5wHjkGhx7sk7rIhDTXIkxUDPB-VM97uhYxYKNb2nxPpA/s400/apricot-flaugnarde-kremasta-poslastica-od-kajsija--931d78b0d6038462d707b867e4301941_header.jpg)
Sastojci
7 – 8 osrednjih zrelih kajsija
3 jaja
175 ml mleka
75 ml slatke pavlake
1/2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanila paste
50 ml likera od kajsija ili viskija
80 g šećera
75 g brašna
1/4 kašičice soli
prah šećer
7 – 8 osrednjih zrelih kajsija
3 jaja
175 ml mleka
75 ml slatke pavlake
1/2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanila paste
50 ml likera od kajsija ili viskija
80 g šećera
75 g brašna
1/4 kašičice soli
prah šećer
Priprema
1.
Tepsiju za tart, prečnika 22cm premazati sa hladnim puterom ili isprskati sprejom za pečenje.
Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti,izvaditi koštice i poređati ih u krug u kalup.
Ostaviti sa strane.
Uključiti rernu da se greje na 190°C.
2.
U zdelu umutiti sa žicom za mućenja, jaja, šećer, mleko, slatku pavlaku, so,vanilu i liker / viski i na kraju dodati brašno i umutiti da nema grudvica.
Umućenu masu preliti preko kajsija i staviti da se peče oko 30 do 35 minuta.
3.
Ispečenu poslasticu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi do sobne temperature, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
1.
Tepsiju za tart, prečnika 22cm premazati sa hladnim puterom ili isprskati sprejom za pečenje.
Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti,izvaditi koštice i poređati ih u krug u kalup.
Ostaviti sa strane.
Uključiti rernu da se greje na 190°C.
2.
U zdelu umutiti sa žicom za mućenja, jaja, šećer, mleko, slatku pavlaku, so,vanilu i liker / viski i na kraju dodati brašno i umutiti da nema grudvica.
Umućenu masu preliti preko kajsija i staviti da se peče oko 30 do 35 minuta.
3.
Ispečenu poslasticu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi do sobne temperature, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar