![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-eA5VIQ0L0vuM8ogcuoHUyGhENFi6m384gnXuD7Rmb668HDKLQKADNG4p1eBFpsvCindYBn_beq8A0iPSQRp2vYsxDgM378wT5UIRjqu2GE2HtvsH0JoTf0R_4ikVG6QJpwAtToFWL2c/s400/cheesecake--aee8c4ccd5a575c0703ca2571098642b_view_l.jpg)
Sastojci
Za koru:
300g mlevenog keksa
125g maslaca
50-100ml hladnog mleka
Za fil I:
450g Ella sira
500ml slatke pavlake
1 kesica želatina
oko 200-230g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera + malo arome vanile po želji
1 kesica kremfixa
Za fil II:
450g malina
2 kesice crvenog mlevenog želatina
4-5 kašika šećera
Priprema
1.
Keks, mleko i maslac koji je bio nekoliko sati na sobnoj temperaturi, umesiti rukama i u kalup utapkati rukama za podlogu.
2.
Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfixom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašikicom arome vanile. Spojiti ove dve smese.
3.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10-tak minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati sve zajedno, zatim fil staviti preko kore.
4.
Maline (zajedno sa svojim sokom, ukoliko su pustile malo soka, dodati oko 2dcl vode) i šećer staviti da prokuvaju oko 10-tak minuta. 2 kesice želatina preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, ali ne sme da proključa isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa malinama i ostaviti oko sat vremena da se prohladi.
5.
Preliti fil II preko fila I i ostaviti u frižideru nekoliko sati da se sve stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar