srijeda, 31. kolovoza 2016.

SALATA NA SIGURNO..LAKO SE PRAVI I MOZE SE ODMAH JESTI

Miješana salata - na hladno

Sastojci

  • 9 kg povrća: kupus, paprika, zelena rajčica, mrkva, luk...
  • 1 l octa
  • 3 l vode
  • vinobran (mislim da je to 10 g)
  • 150 g soli
  • 200 g šećera
  • Priprema
  • 1.
  • Recept je za količinu od 9 kilograma povrća, ali tekućina koju sam napravila bila je sasvim dovoljna za više od 10 kg.
  • Ja sam za svoju uzela 5 kg kupusa, 4 kg paprike i 1,5 kg zelene rajčice.
  • 2.
  • Povrće dobro oprati. Kupus naribati, a papriku i zelenu rajčicu narezati na tanke rezance, odnosno listiće. Sve staviti u jednu veću posudu i dobro izmiješati.
  • 3.
  • Ocat, vodu, šećer, sol i vinobran izmiješati i odmah, na hladno, zaliti povrće. Malo promiješati. Čini se da je malo tekućine, ali već za 10-ak minuta povrće "padne". U toj otopini neka stoji 24 sata. Vidjet ćete, poslije sve bude natopljeno u otopini.
  • 4.
  • Nakon 24 sata salatu stavljati u dobro oprane boce, (tegle, dunstflaše...). Bitno je dobro stisnuti, da u bocma NE OSTANE tekućine. Ja sam bočice naslanjala na trbuh, naopačke i "gurala" salatu, da se što više nabije. Teglice zatvoriti.
  • 5.
  • Prije posluživanja salatu maaaalo pouljiti. Izvrsna je!
  • Salata se može i zaliti ovom tekućinom, ali nije potrebno. Ovako ostane baš lijepa, svijetla i lagano hrskava.


Nema komentara:

Objavi komentar