SALATA NA SIGURNO..LAKO SE PRAVI I MOZE SE ODMAH JESTI
Sastojci
- 9 kg povrća: kupus, paprika, zelena rajčica, mrkva, luk...
- 1 l octa
- 3 l vode
- 1 vinobran (mislim da je to 10 g)
- 150 g soli
- 200 g šećera
- Priprema
- 1.
- Recept je za količinu od 9 kilograma povrća, ali tekućina koju sam napravila bila je sasvim dovoljna za više od 10 kg.
- Ja sam za svoju uzela 5 kg kupusa, 4 kg paprike i 1,5 kg zelene rajčice.
- 2.
- Povrće dobro oprati. Kupus naribati, a papriku i zelenu rajčicu narezati na tanke rezance, odnosno listiće. Sve staviti u jednu veću posudu i dobro izmiješati.
- 3.
- Ocat, vodu, šećer, sol i vinobran izmiješati i odmah, na hladno, zaliti povrće. Malo promiješati. Čini se da je malo tekućine, ali već za 10-ak minuta povrće "padne". U toj otopini neka stoji 24 sata. Vidjet ćete, poslije sve bude natopljeno u otopini.
- 4.
- Nakon 24 sata salatu stavljati u dobro oprane boce, (tegle, dunstflaše...). Bitno je dobro stisnuti, da u bocma NE OSTANE tekućine. Ja sam bočice naslanjala na trbuh, naopačke i "gurala" salatu, da se što više nabije. Teglice zatvoriti.
- 5.
- Prije posluživanja salatu maaaalo pouljiti. Izvrsna je!
- Salata se može i zaliti ovom tekućinom, ali nije potrebno. Ovako ostane baš lijepa, svijetla i lagano hrskava.
Nema komentara:
Objavi komentar