![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnZOcRwv0p8YTU0Df26QpKK7KKyNeFbJDpq65yNDP1LgC3EpNeDVIaGzSfPK1oA5XvJmpVDqBdyH2hu63mdkP26LEhrs06EXmTCTgXd-08lOvIx5JBG0hDKac0ugN6zxF7bGwiIyko8Uk/s640/13495009_1322957314400643_450814432321845906_n.jpg)
Sastojci:
450 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
1,5 kg banana
4 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g putera
100 g čokolade za kuvanje
3 dl slatke pavlake
3 dl soka od pomorandže
sok od jednog limuna.
Priprema.
1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.
2. Posebno umutiti puter, šećer u prahu i žumanca.
3. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.
4. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.
5. U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.
6. Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.
7. U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.
8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
9. Gotovu tortu staviti u frižider da se stegne, a potom je izvaditi iz kalupa.
Nema komentara:
Objavi komentar