![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHSGHQQedPyukCj6YXFIRscQ7NtqrdqMeJW2BNq1x7To_MVBj2SkNbfCiSVRgCkxFOtITCk_I3vmtKN21itUEy25c1-5DwMBYIdqVOfA0GgUwEf-lbgkIqTi1-_bxTeT-JekzZiXEFUy8/s640/13095803_1006884262728696_7120130624683007425_n.jpg)
Potrebno:
krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
4-5 žlica maslaca
1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…
nekoliko komadića tanko rezane pancete
Priprema:
Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja
U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.
Poslužiti vruće!
Nema komentara:
Objavi komentar