srijeda, 31. kolovoza 2016.

Najukusniji džem od šljiva

Image result for Džem od šljiva

Sastojci
3 kg plavih duguljastih šljiva
1 kg šećera
2 dcl vinskog octa
1 dcl rum
1 žličica cimeta u prahu
1 žličica klinčića u prahu
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter 
znat ćeš i ti!

E-mail adresa
  Dnevni   Mjesečni
 PRIJAVI SE
Priprema
1.
Operite i očistite šljive od koštica, narežite ih na četvrtine, pa onda na kockice.
2.
Zavrijte ocat u širokom loncu i dodajte mu šećer. Kad nastane sirup od šećera i octa, dodajte šljive. Kuhajte otprilike 3h uz neprestano miješanje. Šljive će mijenjati boju od roskaste, do crvenkaste i na kraju ljubičaste.
3.
Kada džem bude već lagano gust i taman, oko pola sata prije kraja kuhanja dodajte mu rum i začine. Dobro promiješajte da se sve prožme.
4.
Ulijte u staklenke predhodno zagrijane u pećnici na 100°C oko 20 minuta. Okrenite ih naopačke da se vakumiraju. Ostavite džem nekoliko dana na suhom i tamnom mjestu.
Posluživanje
Ovaj džem je bolji što duže stoji, nakon mjesec dana će biti idealan. Jedini džem kojeg jedem i sa žličicom, bez ičega :)

Nema komentara:

Objavi komentar