Sastojci
350g mlevene svinjetine
350g mlevene junetine
1 manji crni luk
nekoliko čenova belog luka
1 jaje
2 parčeta starog hleba
malo svežeg peršuna
so, aleva parika, začini (bosiljak, origano), brašno da se uvaljaju ćufte
za sos:
1/2 l nekog soka od paradajza iz tetrapaka + jos oko 1/2 l vode
2 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike
so, šećer.
Priprema
1.
Hleb potopiti u vruću vodu pa ocediti od vode. Sve sastojke osim mesa staviti u blender i usitniti.
2.
Izmiksiranu smesu dodati mlevenom mesu i sve lepo sjediniti.
3.
Formirati ćufte.
4.
Zagrejati u šerpi ulje i upržiti kratko brašno i alevu papriku. Naliti vodom i sokom od paradajza i pustiti da proključa uz povremeno mešanje. Posoliti po ukusu i dodati kašičicu šećera.
5.
Svaku ćuftu uvaljati u brašno.
6.
Spuštati ćufte jednu po jednu u proključali sos.
7.
Kuvati na laganoj vatri nekih pola sata do 45min. Ako želite ređi sos dodati još malo vode.
Nema komentara:
Objavi komentar