![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmWR0jAjKB1MSX-SjkmZfCMV0eopGdKocCFykS93xOpLfV-9g1OLV8aUV5uiAbslE3t1wS-q1RqsVy6Q5AiSXCk8-BdL-mrjpSR32kI_AsNUjJ3EKn6jSdOP0AA7vwh6g6e1sEPFkOWsY/s400/homemade-marshmallows-e55d77f19cc691b25f74c8406088baeb_view_l.jpg)
Sastojci
300 g šećera kristal
2 vrećice želatine u prahu (2 x 10 g)
250 ml vode
zdijelica šećera u prahu.
Priprema
1.
Stavite 150 ml vode i šećer u džezvu i na vatru da se grije dok se ne pojavi pjena po rubovima. Istovremeno s tim,dok čekate da se šećer zapjeni u zdjelu za miksanje stavite 100 ml vode i u tome otopite želatinu .
2.
Želatina mora stajati 10 minuta u vodi da nabubri. Kada je tih 10 minuta prošlo , dolijte želatini sirup od šećera i počnite mikasti na najjačoj brzini. Tako miksajte 20 minuta dok ne dobijete gustu pjenu bijele boje koja je vrlo ljepljiva.
3.
Veliki pleh dobro nauljite jer u protivnom ne biste mogli izvaditi marshmallowe van ,zaljepili bi se. U njega špatulom prebacite smjesu i razvucite ju ravnomjerno te zagladite površinu.
4.
Stavite u hladnjak preko noći.
5.
Drugi dan pripremite zdjelicu sa šećerom u prahu . Nožem režite marshmallowe željene veličine i uvaljajte ih u pripremljeni šećer .
Nema komentara:
Objavi komentar