srijeda, 13. siječnja 2016.

OMILJENA POSLASTICA SVIH AMERIKANICA – SAMO 3 SASTOJKA A DOBIJETE SAVRŠENO PJENASTE, SPUŽVASTE I MEKANE KOLAČIĆE. RECEPT NE ZAHTIJEVA MNOGO SPRETNOSTI



Sastojci

300 g šećera kristal
2 vrećice želatine u prahu (2 x 10 g)
250 ml vode
zdijelica šećera u prahu.


Priprema

1.
Stavite 150 ml vode i šećer u džezvu i na vatru da se grije dok se ne pojavi pjena po rubovima. Istovremeno s tim,dok čekate da se šećer zapjeni u zdjelu za miksanje stavite 100 ml vode i u tome otopite želatinu .

2.
Želatina mora stajati 10 minuta u vodi da nabubri. Kada je tih 10 minuta prošlo , dolijte želatini sirup od šećera i počnite mikasti na najjačoj brzini. Tako miksajte 20 minuta dok ne dobijete gustu pjenu bijele boje koja je vrlo ljepljiva.

3.


Veliki pleh dobro nauljite jer u protivnom ne biste mogli izvaditi marshmallowe van ,zaljepili bi se. U njega špatulom prebacite smjesu i razvucite ju ravnomjerno te zagladite površinu.

4.
Stavite u hladnjak preko noći.

5.
Drugi dan pripremite zdjelicu sa šećerom u prahu . Nožem režite marshmallowe željene veličine i uvaljajte ih u pripremljeni šećer .



Nema komentara:

Objavi komentar