srijeda, 13. siječnja 2016.

Pureći file s pistacijama i bademima

Puretina s pistacijama i bademima

Sastojci
400g Purećeg filea
4-5kom Srednje velika krumpira
200-300g Graška
200-300g Mrkve
150-200g Glatko brašno
50g Očišćenih pistacija
50g Očišćenih badema
0.5dl Maslinova ulja
100-150g Maslaca
2 Jaja
Malo soli
Papar
Krušne mrvice.

Priprema

1.
Skuhati krumpir u ljusci. U drugoj posudi na pari prokuhati grašak i mrkvu. Pureći file izrezati na tanke ploške, malo istući te vrlo malo posoliti i popapriti. Pistacije očistiti od ljuske, bademe blanširati i odvojiti od kožice.

2.
Oguliti skuhani krumpir, dodati maslinovo ulje, malo soli, papra te maslaca i napraviti pire. Prokuhani grašak i mrkva se mogu začiniti s malo soli no nije potrebno. Pistacije i bademe izrezati na sitne komadiće

3.
Pripremiti 3 pliće posude. U jednu staviti glatko brašno, u drugu razmućena jaja a u treću usitnjene pistacije, bademe te krušne mrvice. Pureće filete umočiti prvo u brašno, pa u razmućena jaja a zatim u smjesu pistacija, badema i krušnih mrvica.

4.
Na rastopljenom maslacu pržiti filete dok ne dobiju lijepu karamel boju. Sa svake strane je potrebno peći oko 5-6minuta na srednje jakoj vatri.
Posluživanje
Gotovo jelo se može posuti usitnjenim pistacijama i bademima što izgleda vrlo efektno i daje lijep okus, posebno pireu. Samo meso nije potrebno puno začiniti prije termičke obrade jer su pistacije već slane i to bude sasvim dovoljno soli.

Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar