![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfPX4VGskZETcNPGbcVWrDI5C96dZD5dpPJZWW3yoFWm1vKxaoH7hU1jzMa7fmsZ_BSXoodOFEATEbQwJUwdT1x8kSlygUYITMJ-RHONrQg_MfN4TItUn4NSnghOSRCILtiT-qDWSgJfY/s400/4.jpg)
Sastojci
za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
5 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
3 žlice gorkog kakaa
3 žlice ulja
za kremu:
1 l mlijeka
6-8 žlica šećera
200 g kokosovog brašna
16-18 malih žlica griza(pšenične krupice)
50 g margarina
za glazuru:
100g čokolade za kuhanje
4 žlice mlijeka
50 g margarina
i još:
malo slatkog kakaa (prosijanog) za posip
Priprema
1.
-srednji dublji četvrtasti kalup obložiti pek papirom a pećnicu ugrijati na 170 C
2.
-u zdjeli mikserom izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne dođe kremasta,malo sačekati da se smjesa ohladi od miksanja a onda uz miksanje dodati u tankom mlazu ulje i onda polako umiješati brašno,prašak za pecivo i kakao(koje trebate prije zajedno promješati i prosijati).Dobivenu smjesu istresite u pleh,poravnajte i stavite peći u ugrijanu pečnicu oko 25 minuta.Dok se biskvit peče pripremite kremu.,
3.
U mlijeku skuhajte kokosovo brašno i 6-8 žlica šećera na laganoj vatri.Kad bude biskvit gotov onda dovršite kremu zbog toga jer na topli biskvit ide topla krema.U kremu od kokosa ukuhajte 16-18 malih žlica griza uz stalno mješanje a na kraju dodajte 50 g margarina i dobro promješajte.Tako dobivenu toplu kremu ravnomjerno premažite preko biskvita(krema ne smije stajati,jer se zbog griza brzo stvrdne pa bi je bilo teško rasporediti).Kolač ostavite da se malo prohladi a onda ga prelijte čokoladnom glazurom.
4.
-za čokoladnu glazuru na niskoj temperaturi ili na pari rastopite izlomljenu čokoladu zajedno sa mlijekom i margarinom narezanom na listiće,glazuru mješajte dok se ne sjedini i malo zgusne a onda je ravnomjerno rasporedite po kremi.Gotov kolač ohladite
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar