![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoGscD0t8lnfmTpFbyX0lOTgh7SeCucTxuU0dGLY4h3ngbL_aHAvgd5zp9kVRrRSn2Q7zLVwX0FC_bHV5D446k7-xPt9O5RvBDTjqfC_uCkmF5QTObfIfeAfB5MIZfjSOC4oQOihpzPcsb/s400/12814350_453301348206581_2694556935455314086_n.jpg)
Sastojci
300 gr mljevenog plazma keksa;
50 ml ruma;
100 ml soka po želji;
250 gr margarina za kreme;
250 gr šećera u prahu;
200 gr čokolade za kuhanje;
60 gr prženih mljevenih lješnjaka;
50 gr kokosa + malo za posipanje;
50 gr žele bombona;
malo ulja za sjaj čokolade.
Priprema
1.
Plazma keks preliti sa rumom i sokom.
2.
U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu.
3.
Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuhanje. 100 gr čokolade dodati u margarin, a 100 gr pomiješati sa malo ulja, pa ostaviti po strani za prelivanje kugli.
4.
Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona.
5
Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne.
6.
Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Posluživanje
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju…
Nema komentara:
Objavi komentar