![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHDmYdxpRnzqJ9fdSNcvbG6woYTNGSIIDV2scZdkGI58Nt-Zj6gYbniWwdAyyp3YlINtRAvdTVeU6ghPyMhd-2RGzux90TTkG23Qs1fKZ0iXqyfI43UfqblsQMpMxXeaFMItDSIEWU8P0/s400/Crno+Bjeli+Keksi.jpg)
SASTOJCI
Tamna smjesa
100 g butera
60 g secera u prahu
1 jaje+1 zumance (78 g)
1 velika zlica kakaa (10 g)
2 male zlice kapucino praha (8 g)
220 g brasna
2 velike zlice mljeka (10 g)
Svjetla smjesa
100 g butera
50 g secera u prahu
1 vanilin secer
1 jaje+ 1 zumance (78 g)
220 g brasna SASTOJCI Tamna smjesa 100 g butera 60 g secera u prahu 1 jaje+1 zumance (78 g) 1 velika zlica kakaa (10 g) 2 male zlice kapucino praha (8 g) 220 g brasna 2 velike zlice mljeka (10 g) Svjetla smjesa 100 g butera 50 g secera u prahu 1 vanilin secer 1 jaje+ 1 zumance (78 g) 220 g brasna PRIPREMA Sve sastojke za tamnu smjesu sjediniti (buter mora biti sobne temperature,nasjecen na manje komade) i izraditi u fino glatko tjesto,da se sve dobro sjedini. Isto tako uraditi i sa drugom polovinom tjesta. ba tjesta zaviti u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji 1 sat na hladnom. Pripremiti 2 pleha oblozena sa papirom za pecenje. Prvo razviti tamno tjesto debljine oko 1/2 cm u pravougaoni oblik. Isto tako uraditi sa drugom polovinom tjesta. Svjetlu smjesu staviti preko tamne smjese i zaviti duzinom kao rolat,malo priteci. Sjeci krugove 1/2 cm debljine na pleh ih stavljati. Peci kekse u dobro zagrijanoj pecnici na 180°C 15 minuta.Pustiti ih na plehu da se ohlade i do upotrebe ih cuvati u dobro zatvorenoj posudi. Izvor:http://www.coolinarika.com/
PRIPREMA
Sve sastojke za tamnu smjesu sjediniti (buter mora biti sobne temperature,nasjecen na manje komade) i izraditi u fino glatko tjesto,da se sve dobro sjedini.
Isto tako uraditi i sa drugom polovinom tjesta.
ba tjesta zaviti u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji 1 sat na hladnom.
Pripremiti 2 pleha oblozena sa papirom za pecenje.
Prvo razviti tamno tjesto debljine oko 1/2 cm u pravougaoni oblik.
Isto tako uraditi sa drugom polovinom tjesta.
Svjetlu smjesu staviti preko tamne smjese i zaviti duzinom kao rolat,malo priteci.
Sjeci krugove 1/2 cm debljine na pleh ih stavljati.
Peci kekse u dobro zagrijanoj pecnici na 180°C 15 minuta.Pustiti ih na plehu da se ohlade i do upotrebe ih cuvati u dobro zatvorenoj posudi.
Izvor:http://www.coolinarika.com/ SASTOJCI Tamna smjesa 100 g butera 60 g secera u prahu 1 jaje+1 zumance (78 g) 1 velika zlica kakaa (10 g) 2 male zlice kapucino praha (8 g) 220 g brasna 2 velike zlice mljeka (10 g) Svjetla smjesa 100 g butera 50 g secera u prahu 1 vanilin secer 1 jaje+ 1 zumance (78 g) 220 g brasna PRIPREMA Sve sastojke za tamnu smjesu sjediniti (buter mora biti sobne temperature,nasjecen na manje komade) i izraditi u fino glatko tjesto,da se sve dobro sjedini. Isto tako uraditi i sa drugom polovinom tjesta. ba tjesta zaviti u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji 1 sat na hladnom. Pripremiti 2 pleha oblozena sa papirom za pecenje. Prvo razviti tamno tjesto debljine oko 1/2 cm u pravougaoni oblik. Isto tako uraditi sa drugom polovinom tjesta. Svjetlu smjesu staviti preko tamne smjese i zaviti duzinom kao rolat,malo priteci. Sjeci krugove 1/2 cm debljine na pleh ih stavljati. Peci kekse u dobro zagrijanoj pecnici na 180°C 15 minuta.Pustiti ih na plehu da se ohlade i do upotrebe ih cuvati u dobro zatvorenoj posudi. Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar