četvrtak, 28. travnja 2016.

Ražnjići & Salata od Krastavaca



Sastojci

meso na kockice (piletina, svinjetina,,,,
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Slatka paprika mljevena Podravka
sveže paprika
lukaaaa
ružmarinaaa svježeg
po volji i raspoloženju ,,,još začina
ulje
STABLJIKE RUŽMARINA
Salata od Krastavaca
krastavaci naribani
sol
ulje
ocat
Mljevene crvene paprike Podravka
ili
vrhnje
češnjak.

Priprema

1.
Narezati meso na kockice ,marinirati sa začinima,malo ulja.
2.
Izbosti kockice mesa sa štapićem za ražnjiće ,ali ŠTAPIĆE BACITI ;)

Uzeti lijepe stabljike ružmarina ,ostaviti par listića na kraju i na stapku naredati meso, paprike u boji,luk narezan na kocke (velike kocke) tko voli chery rajčice ...
3.
Peći na roštilju ili gril tavi ,ja sam u tavi.
Salata od Krastavaca
1.
Krastavce naribati na trenicu ,usoliti ,ostaviti malo da odstoje.

Ocijediti ,staviti u posudu i začiniti .
jedna varijanta sa ocatom ,uljem i crvenom paprikom ,ako želite i crveni luk  usoliti ga i na njega staviti ocijeđene krastavce.
Druga varijanta ,minimalno ulja i octa , protisnuti češnjak i vrhnje.
Naribani krastavac je puno,puno sočniji od krastavca narezanog na kolutiće.

Posluživanje

Najbolje ih je jesti vani uz roštilj ,ali ako jedete unutra isto je ok.
Ružmarina nisam dodavala u marinadu ,dovoljno okusa je pustio sa stapke ,kuća je predivno mirisala ;)
Puno ih je ljepše peći na stabljici nego na štapiću ,jer se stabljika savija i meso fino prijanja uz tavu.Da ne govorim koliko ih je lakše jesti ;)

Testirano na beta testeru !

Nema komentara:

Objavi komentar