![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1RoLu5vFhBdQmQ2UFdbdYqqUSGGaW-9I9meNcr1KIGlsIS7RKb8A7QkMnbXBAdKW94sxU_aY_1s124TB2HL-JfuD5j7uMkJ1ANoq5uEtiKouY3wU1LVCc2xxyDMHD6Xklu8KH1sYI53c/s400/Jako+je+jednostavna+i+brza+za+napraviti+%25C5%25BDuta+kokos+torta.jpg)
SASTOJCI
• 3 jaja
• 3 v.ž vruće vode
• 3 v.ž ulja
• 9 v.ž šećera
• 10 v.ž oštrog brašna
• 1,5 m.ž praška za pecivo
• 300 g jogurta s kokosom
• 150 g jogurta s vanilijom
• 6 listića želatine
• 200 ml vrhnja
• 1,5 paketić prozirnog preljeva za torte
• po 15-20 dag mandarina i marelica ili breskvi
PRIPREMA
Jaja pomiješajte s vrućom vodom,uljem i šećerom te miksajte dok ne postane pjenasto.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo,prosijte po smjesi od jaja i lagano izmiješajte.
Smjesu izlijte u kalup okrugli promjera 28 cm,obložen pek papirom .Pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.Ohladite pa maknite papir.
U posudi pomiješajte jogurte s aromom vanilije i kokosa.Želatinu omekšajte,dobro istisnite i rastopite u posebnoj posudi u 2 žlice vruće vode.Otopljenu želatinu umiješajte u jogurt i ostavite 30 minuta u frižideru.Od vrhnja istucite šlag te ga dodajte kremi koja se počela želirati.Pažljivo promiješajte.
Kremom premažite biskvit te ga stavite u frižider na 4 sata.
Preljev za torte napravite prema uputama.Mandarine i breskve stavite u cijedilo i dobro ih ocijedite.Breskve narežite na kockice.Komadiće voća raspodijelite po torti.Po voću prelijte preljev za tortu.
Dobro ohladite.
POSLUZIVANJE
Prije posluživanja morala bi odstajati u frižideru najmanje 2 sata.Od voća se može staviti i drugo voće iz kompota.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar