![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9FkEYPC0THHncGbc-BR5c72kp-VMzcfb8PfNgq3gfO069k9n2jknX32PfI7I5UWrMrVEP5VQP3qoMKUl1ZKlJ34qx9L0_qHH3UIYSPX12CBByGEfXgEsZiMwI5yQ_tNBJHahaeL6ulRU/s640/18cd4fdc55c3d7d6702dba5eb55484f6_view_l.jpg)
Sastojci
Tijesto
250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
1 jaje
0,5 dcl ulja
3 dcl vode
sol.
Nadjev
75 dkg svježeg kravljeg sira
2 jaja
sol
Preljev
1/2 l vrhnja za kuhanje.
Priprema
1.
Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta. Stolnjak pospite sa malo brašna i na njemu razvucite tijesto.
2.
Svježi sir, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesta podijelite na komade žaljene veličine režući rubom tankog tanjura.
3.
U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle.Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.
4.
Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje.
5.
Pecite ih dok im se kora ne pozlati.
Nema komentara:
Objavi komentar