![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjV1Y5YwQ9xDJMIoMJEHiCIegB0enAOU62ok8VSIaeHkYLQ5p4PWrC-38oARDKO7NKfjqkgIhAjnkN3pvNfk8RDjSw0axCxp23MB1AiPjNYdHsP8vtAjrVX6jKyxYELmSQ1aJbvhbkj6SfC/s400/JULI%25C5%25A0KA.jpg)
SASTOJCI
200gr mlevenih ili seckanih oraha
KORA
8 belanaca
8 kašika šećera
3 kašike prezli
3 kašike džema od kajsije
2 pune kašike kakaa
FIL
8 žumanaca
8 kašika šećera
9-10 kašika brašna
1/2l mleka
2 kesice vanilin šećera
250gr putera ili margarina
30gr ruma
2 kesice šlaga
mleko za šlag SASTOJCI 200gr mlevenih ili seckanih oraha KORA 8 belanaca 8 kašika šećera 3 kašike prezli 3 kašike džema od kajsije 2 pune kašike kakaa FIL 8 žumanaca 8 kašika šećera 9-10 kašika brašna 1/2l mleka 2 kesice vanilin šećera 250gr putera ili margarina 30gr ruma 2 kesice šlaga mleko za šlag PRIPREMA U sud /20x40cm/podmazan staviti pek papir, pa preko papira ravnomerno rasporediti orahe. Spremiti koru. Belanca mikserom umutiti dobro sa šećerom, dodati prezle, kakao, i džem. Dobro ujednačenu smesu sipati preko pripremljenih oraha. Peći koru na 200 stepeni 15 minuta. Kad je kora pečena, prevrnemo je da orasi budu odozgo i lagano skinemo pek papir. Ostaviti da se hladi, a za to vreme napraviti fil. Žumanca umutiti sa šećerom, pa kašiku po kašiku dodavati brašno. Ovu smesu sipati u 1/2l mleka koje vri na pari i kojem je dodat vanilin šećer. Mutiti na pari mikserom 10-ak minuta, da se sve zgusne. Skloniti sa ringle, dodati isečen puter na kockice i dalje mutiti mikserom dok se fil i puter ne sjedine. Na kraju dodati rum i sjediniti ga. Kad se fil ohladi premazati ga preko kore. Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi. Ukrasiti je šlagom. Izvor:http://www.coolinarika.com/
PRIPREMA
U sud /20x40cm/podmazan staviti pek papir, pa preko papira ravnomerno rasporediti orahe.
Spremiti koru. Belanca mikserom umutiti dobro sa šećerom, dodati prezle, kakao, i džem. Dobro ujednačenu smesu sipati preko pripremljenih oraha.
Peći koru na 200 stepeni 15 minuta.
Kad je kora pečena, prevrnemo je da orasi budu odozgo i lagano skinemo pek papir. Ostaviti da se hladi, a za to vreme napraviti fil.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa kašiku po kašiku dodavati brašno. Ovu smesu sipati u 1/2l mleka koje vri na pari i kojem je dodat vanilin šećer. Mutiti na pari mikserom 10-ak minuta, da se sve zgusne. Skloniti sa ringle, dodati isečen puter na kockice i dalje mutiti mikserom dok se fil i puter ne sjedine. Na kraju dodati rum i sjediniti ga.
Kad se fil ohladi premazati ga preko kore. Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi.
Ukrasiti je šlagom.
Izvor:http://www.coolinarika.com/ SASTOJCI 200gr mlevenih ili seckanih oraha KORA 8 belanaca 8 kašika šećera 3 kašike prezli 3 kašike džema od kajsije 2 pune kašike kakaa FIL 8 žumanaca 8 kašika šećera 9-10 kašika brašna 1/2l mleka 2 kesice vanilin šećera 250gr putera ili margarina 30gr ruma 2 kesice šlaga mleko za šlag PRIPREMA U sud /20x40cm/podmazan staviti pek papir, pa preko papira ravnomerno rasporediti orahe. Spremiti koru. Belanca mikserom umutiti dobro sa šećerom, dodati prezle, kakao, i džem. Dobro ujednačenu smesu sipati preko pripremljenih oraha. Peći koru na 200 stepeni 15 minuta. Kad je kora pečena, prevrnemo je da orasi budu odozgo i lagano skinemo pek papir. Ostaviti da se hladi, a za to vreme napraviti fil. Žumanca umutiti sa šećerom, pa kašiku po kašiku dodavati brašno. Ovu smesu sipati u 1/2l mleka koje vri na pari i kojem je dodat vanilin šećer. Mutiti na pari mikserom 10-ak minuta, da se sve zgusne. Skloniti sa ringle, dodati isečen puter na kockice i dalje mutiti mikserom dok se fil i puter ne sjedine. Na kraju dodati rum i sjediniti ga. Kad se fil ohladi premazati ga preko kore. Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi. Ukrasiti je šlagom. Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar